Brussels Football European Cup

10
Apr
Zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 april

Afspraak op 8, 9 en 10 april in het gemeentestadion voor de 20e editie van het internationale jeugdvoetbaltoernooi, georganiseerd door Crossing Schaerbeek. In samenhang daarmee organiseert de Schaarbeekse club op 29 en 30 april voor het eerst ook een 100% vrouwelijk toernooi.

Gedurende een weekend ontmoeten de teams van 8- tot 10-jarigen van grote Europese clubs elkaar op het veld van Schaarbeek. Tekenen present op deze editie: Chelsea, Juventus, Atlético Madrid, Arsenal, Ajax, PSG en nog meer klinkende namen uit het Europese voetbal. Ook alle teams van de Belgische eerste klasse zullen van de partij zijn. In totaal worden in Schaarbeek bijna 2.000 jonge spelers op het veld verwacht!

Een profspeler als peter

De trekking vond plaats op 24 februari in het Gemeentehuis, met als meest opvallende aanwezige Nachon Nsingi, de peter van deze editie. Deze profspeler van OHL werd gevormd bij Crossing en deed in zijn jeugd meermaals mee met het toernooi.

Dit jaar wordt het toernooi vernieuwd en meteen ook uitgebreid tot 220 teams.

Toernooi voor vrouwen

Deze 20e verjaardag valt ook samen met de start van een 100% vrouwelijk toernooi, dat plaatsvindt op 29 en 30 april: de Green Girls Cup. Er zullen teams van 13-, 16-jarigen en volwassenen uit heel Europa aan deelnemen.

 

INFO

Brussels Football European Cup

Type activiteit
Sport