EXPO Animalia in Train World

26
Sep
Van vrijdag 17 februari tot zondag 5 november van 10u tot 17u

Animalia. Natuurwegen, spoorwegen.

De laatste jaren horen we verontrustende berichten over de verslechtering van de levensomstandigheden op aarde. Het behoud van de biodiversiteit en de strijd tegen de klimaatverandering vormen dan ook grote uitdagingen voor onze hedendaagse wereld. In deze context vormt de trein, dankzij zijn lage CO2-uitstoot, een troef voor de duurzame mobiliteit en heeft hij meer dan ooit een mooie toekomst voor zich.

De gerenommeerde Belgische dierenbeeldhouwer Pierre-Yves Renkin is uitgenodigd om als gastkunstenaar een reeks werken, die dieren representeren, in ons museum tentoon te stellen. 

 

 

Parallel aan dit parcours waarin poëtische emotie centraal staat, worden in de verschillende ruimtes van het museum de volgende thema's uitgewerkt: het behoud van de biodiversiteit, de opwarming van de aarde en de voordelen van de trein als duurzaam vervoermiddel. Een deel van deze tentoonstelling is ook gewijd aan de inspanningen van NMBS en Infrabel om de impact van hun activiteiten op ons milieu en het klimaat te verminderen.

 

Type activiteit
Tentoonstelling
Prijs
Publiek
Alle
Kinderen (12 jaar of -)
Jongeren (+ dan 12 jaar)
Gezinnen
Volwassenen