Folon insoliet

17
Jul
Van woensdag 20 maart tot zondag 29 september, van 12u tot 18u

Terwijl veel kunstenaars van zijn generatie zich op het pad van de conceptuele kunst begaven, verkende Jean-Michel Folon tijdens zijn carrière graag traditionele kunsttechnieken, zoals aquarel, bronzen beeldhouwwerk, keramiek, etsen, glas-in-lood en zelfs wandtapijten! Hij jaagt ook op allerlei voorwerpen, als uitgangspunt voor toekomstige werken. Deze nieuwe tentoonstelling op maat toont Folon als een fascinerende en weinig bekende kunstenaar, een dwangmatige verzamelaar die zijn wereld wil verkennen via een veelheid aan technieken. Ze vindt plaats in de majestueuze maar intieme ruimtes van een van de eerste huizen van Victor Horta en omvat een honderdtal werken en objecten die de eindeloze, intrigerende en overvloedige creativiteit van de Belgische kunstenaar weerspiegelen.

Een Autrique Huis tentoonstelling in samenwerking met de Folon Stichting, en onderdeel van de 'Folon. A Journey in Brussels'.

Folon.  A Journey in Brussels

Met zijn affiches, illustraties, televisieanimaties en talrijke tentoonstellingen drukte Folon zijn stempel op de collectieve verbeelding van het laatste derde van de twintigste eeuw. Als humanist liet de Belgische kunstenaar, die in 2005 overleed, een figuratief en poëtisch oeuvre na, geworteld in traditionele technieken en als zodanig atypisch voor het artistieke panorama van zijn tijd.

In samenwerking met toonaangevende Brusselse instellingen organiseert de Folon Foundation een reeks evenementen en tentoonstellingen rond Folons kunst en universum.

Type activiteit
Tentoonstelling
Prijs

Volle prijs: 9.00€
Senioren, studenten, werkzoekenden: 6.00€
Kinderen, Schaarbeekse inwoners: 3.00€
Artikel 27: 1.25€ + ticket
ICOM, museumpas, Brussels Card, Art Nouveau Pass: gratis

Publiek
Alle