S.A.M.E. Festival

21
mrt
Van 8 tot 21 maart

Van 8 tot 21 maart leeft Schaarbeek op het ritme van de allereerste editie van S.A.M.E. Festival! S.A.M.E., dat zijn twee weken van actie en mobilisatie voor gelijkheid. Bedoeling is er een jaarlijkse meet-up van te maken in Schaarbeek met acties op het terrein in de strijd tegen discriminatie op vier brede domeinen: genderdiscriminatie, racisme en xenofobie, homo- en transfobie, en discriminatie op basis van een handicap.

Het S.A.M.E. Festival! start in het kader van de internationale vrouwendag op 8 maart, en eindigt op 21 maart, internationale dag ter bestrijding van racisme en discriminatie. Voor deze eerste editie is dit festival van de gelijkheid gebaseerd op het centrale thema "Verzet je!"

Op het programma

Gelet op de coronasituatie is de programmering opgevat met inachtneming van de geldende gezondheidsmaatregelen. Twee weken lang zijn er online filmvertoningen, debatten, face-to-faceontmoetingen via schermen, animaties voor kinderen over beeldvorming van vrouwen in de geschiedenis en de literatuur, een inclusieve wandelroute door de wijk rond het Vrouwenhuis, uitwisselingen van kennis en ervaringen tijdens duowandelingen in het Josaphatpark, een conferentie over de diversiteit binnen Roma-gemeenschappen ...

Volledige programma >>>

 

Type activiteit
Evenement - Festival
Publiek
Alle
Kinderen (≤ 12 jaar)
Jongeren (12 jaar +)
Gezinnen
Volwassenen