Schaarbeek neemt deel aan de Brusselse Waterdagen

27
Mar
Van zondag 19 tot zondag 26 maart

Voor de Brusselse Waterdagen (BWD) organiseren de 19 Brusselse gemeenten tal van rondleidingen, conferenties en animaties om het blauwe patrimonium van de hoofdstad in de kijker te zetten. Volledig programma op: leefmilieu.brussels/BW

Het Schaarbeekse programma

  • Wereldwaterdag (22 maart), 14 tot 17 uur: De gemeente organiseert een rondleiding bij de heraanleg van de Glycineslaan, het eerste gemeentelijke voorbeeld van regenwaterbeheer in de openbare ruimte. Bijeenkomst om 14.00 uur voor het Institut Saint-Dominique (Korporaal Claesstraat 38). Dit bezoek wordt gevolgd door een animatie in het Josafatpark over de waterkwaliteit van de vijvers. Geen reservering.
  • Zaterdag 25 maart van 10u tot 12u, Ardense Jagersplein, Het water en de mussen (Frans): Een wandeling om de huismus te ontdekken en het belang van de aanwezigheid van water in de stad voor de ontwikkeling van de soort.
  • Maandag 27 maart, 18.30 uur in het Gemeentehuis, Colignonplein: gratis conferentie over het recht op water, met Riccardo Petrella, professor aan de universiteit en deskundige op het gebied van water, en Dominique Nalpas, deskundige bij de SGWB (Staten Generaal van het Water in Brussel). Geen reservering.
  • Van 18 tot 28 maart zal een fontein van plastic waterflessen te zien zijn in de Burgemeestershal van het Gemeentehuis (1ste verdieping, Colignonplein). Deze kunstinstallatie moet bezoekers bewust maken van de toegang tot en het gebruik van drinkwater.

Bescherm het water, hier en elders: hier begint de zee!

Door giftige producten (sigarettenpeuken, schoonmaakmiddelen, enz.) in een riool te gooien, worden ook onze rivieren en oceanen vervuild. Om de Schaarbekenaren zich hiervan bewust te maken, worden een aantal riolen in de gemeente binnenkort tijdelijk gemarkeerd met biologisch afbreekbaar stoepkrijt. Met medewerking van leerlingen van Schaarbeekse scholen en de dienst Netheid van de gemeente!

Type activiteit
Leefmilieu
Publiek
Alle
Jongeren (+ dan 12 jaar)
Gezinnen
Volwassenen