Workshop textiel

20
jan
Woensdag, van 9u30 tot 12u

Met Pauline Dornat, textielontwerpster en promotor van het "1030BlackWool" -project dat tot doel heeft een lokale wolvezel te promoten. Ze werkt nauw samen met David D’hondt, schapenfokker gevestigd in Schaarbeek.

Vanaf 18 november zullen de lessen online plaatsvinden (Meets). Elke deelneemster zal een uitnodigingsmail ontvangen en kan haar kit met wolbenodigdheden komen halen aan het onthaal van het Huis van de Vrouw.

“In deze moeilijke tijden is het meer dan belangrijk om verbonden te blijven.
Als we doorgaan in het leven zonder planning, van dag tot dag, weerhoudt niets ons ervan onze kennis uit te wisselen, topics te bespreken, over te dragen en te delen.
Ik stel voor dat je ons elke woensdagochtend "op dit moment online" ontmoet, om contact te houden, om het verleden te herinneren, om de toekomst op te bouwen.
Textiel is voor mij een universeel medium dat mensen bij elkaar brengt. Het is een manier om te ontmoeten en uit te wisselen. Laten we samen kijken hoe we dit praktisch aanpakken om onze ideeën met zoveel mogelijk mensen te delen. " Pauline Dornat

Leer vezels te waarderen, maak kennis met ambachtelijke knowhow in de stad, maak banden, multiculturele en intergenerationele ontmoetingen, telkens uitgaande van de ruwe vacht van schapen.

Maak vervolgens het garen en ontdek de techniek van het weven, breien of vilt, verven, zeefdrukken, tot het product of de afgewerkte vorm.

Elk project is uniek en krijgt met u vorm!

(de schapen zijn in Anderlecht en Berchem Ste Agathe).

 

Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het kader van het Grootstedenbeleid

Type activiteit
Workshop
Knutselen / handvaardigheden
Prijs

Gratis

Publiek
Vrouwen