Aids, nog eltijd actueel

Eindejaar is niet voor iedereen een reden tot feesten. Het is ook een periode van strijd tegen en sensibilisering voor aids. Eind november (maar ook in de rest van het jaar) doet de gemeentelijke dienst Latitude Nord er alles aan om deze ziekte te bestrijde .

Aanwezig in het Noordstation

Op 29 november, van 7u30 tot 13u, zullen de leden van de gemeentelijke dienst Latitude Nord zijn in het Noordstation om de mensen te informeren over manieren om zich te beschermen tegen de overdracht van hiv (aids), over behandelingen en screeningmogelijkheden.

Latitude Nord strijdt heel het jaar door tegen aids

Vrijuit kunnen spreken en van gedachten wisselen helpen ook bij de sensibilisering voor deze ziekte.

Tijdens de “Testing Week” (van 22 tot 29 november) maakte een gespreksruimte deze dialoog mogelijk. Dit was een kans voor professionals op het terrein om een kwetsbaar publiek te informeren over risicoreductie.

Heel de week lang hadden de gebruikers van de dienst toegang tot anonieme en gratis screenings bij Latitude Nord. Andere tests worden heel het jaar door georganiseerd, om mensen te sensibiliseren voor de risico’s in verband met de overdracht van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s).