Lorraine de Fierlant, 10de Schepen

Bevoegdheden

  • Dynamiseren van de economie
  • Handelaars & Ondernemers
  • Human resources
  • Folklore

Als licentiaat in de handelswetenschappen van het ICHEC begon Lorraine de Fierlant haar loopbaan in 2002 bij Deloitte Consulting en daarna bij Bpost

Na avondlessen communicatie te hebben gevolgd ging ze in 2004 aan de slag bij een bureau voor bedrijfscommunicatie. Daar had ze 8 jaar lang regelmatig contact met bedrijven, media en de Brusselse politieke en economische wereld. In 2009 en 2010 werd ze moeder van 2 dochters. In 2012 besloot ze om samen met een vennoot een site voor gepersonaliseerde kinderboeken te lanceren.

Haar politieke leven begint in 2012 als Schaarbeeks gemeenteraadslid voor de Lijst van de Burgemeester. In 2014 werd ze aangeworven door de vzw Netwerk Ondernemen Brussel om start-ups te kiezen die dan zouden worden begeleid om banen te scheppen. In 2016 kwam ze aan het hoofd te staan van de vzw. In 2018 kwam ze op de Lijst van de Burgemeester te staan. Ze werd verkozen en is klaar om de grote sprong te maken naar het gemeentelijke uitvoerend niveau, als schepen. Ze is blij dat ze de competenties die ze in de privésector heeft opgedaan, in Schaarbeek kan toepassen en meer bruggen kan slaan tussen de openbare sector, privésector en de burgers.

 

Kabinetsmedewerkers

Lorraine de FIERLANT, Schepen

Gaëlle De Lamotte, Kabinetschef

Sophie De Vleeschouwer, Secretaresse

Magali Hennuy, Secretaresse

Telefoon
02/244 70 33