Rust- en verzorgingstehuis Albert de Latour (OCMW)

Missies/competenties

Het rust- en verzorgingstehuis Albert De Latour bevindt zich vlakbij het Daillyplein en maakt deel uit van het OCMW van Schaarbeek. Het biedt warmte en gezelligheid in een aangename, groene en rustige omgeving. Het RVT Albert de Latour biedt begeleiding en zorg voor senioren ouder dan 60 jaar, zowel zij die nog zelfstandig zijn als zij die meer zorg nodig hebben.

Het rust- en verzorgingstehuis Albert de Latour beschikt over 120 plaatsen: 90 plaatsen van de categorie “Rusthuis” en 30 plaatsen van de categorie “Rust- en verzorgingstehuis”.

Het RVT is gelegen in een groene omgeving en heeft een zeer grote, mooie tuin, een terras en een moestuin. Een team van 80 medewerkers helpt de bewoners bij hun dagelijkse behoeften. Specifiek voor het RVT is het belang dat wordt gehecht aan multidisciplinariteit: het biedt diensten zoals medische en paramedische verzorging, animatie, sociale en administratieve begeleiding.

Het RVT Albert de Latour staat open voor de buurt: de wijkbewoners en de familie van de senioren. Het organiseert regelmatig evenementen en activiteiten (koor, schilderen, gymnastiek, relaxatie en snoezelen, koken, filmvoorstellingen, culturele uitstappen…). De bewoners mogen hun huisdieren niet meebrengen maar huisdieren zijn wel welkom tijdens de bezoeken. De chef-kok zorgt voor lekkere maaltijden en gezonde voeding met biologische groenten. 

 

Tarieven (op 1 februari 2018)

  schaArbekENAREN nIET-schaArbekENAREN
Eenpersoonskamer 48,64€/dag 55,04€/dag
Tweepersoonskamer 39,09€/dag 45,44€/dag

 

Alle senioren ouder dan 60 (behoudens uitzonderingen), kunnen terecht in het rust- en verzorgingstehuis Albert de Latour, niet alleen personen die hulp krijgen van het OCMW. Opname in het RVT kan worden aangevraagd bij de Dienst Huisvesting van het OCMW van Schaarbeek op het nummer 02/435.50.80.

 

 
Maison de repos Paul Latour
Maison de repos Paul Latour
 
 
 
Maison de repos Paul Latour
Maison de repos Paul Latour
 

 

Telefoon
02/245 60 84