Rust- en verzorgingstehuis de Kriekenboomgaard (OCMW)

Missies/competenties

De Kriekenboomgaard, rust- en verzorgingstehuis van het OCMW van Schaarbeek, bevindt zich op de site van het Paul Brien-ziekenhuis en biedt warmte en gezelligheid in een aangename, rustige omgeving. Het biedt begeleiding en zorg voor senioren ouder dan 60 jaar.

Het rust- en verzorgingstehuis beschikt over 135 plaatsen: 120 plaatsen van de categorie “Rust- en verzorgingstehuis” en 15 plaatsen van de categorie “Rusthuis”. Het vangt dus voornamelijk senioren op die niet meer zelfstandig kunnen wonen en die meer intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. Er zijn ook een aantal plaatsen voor personen die nog wel zelfstandig zijn (15 plaatsen)

De Kriekenboomgaard is ondergebracht in een gloednieuw gebouw dat in 2012 officieel werd geopend en werd bekroond voor zijn milieuvriendelijke en innovatieve installaties. Het wordt gekenmerkt door een multidisciplinair team van logopedisten, ergotherapeuten, diëtisten, animatoren, maatschappelijk assistenten en psychologen. Dit team van ongeveer 120 medewerkers begeleidt de bewoners bij hun dagelijkse behoeften, zowel overdag als ‘s nachts.

Het RVT De Kriekenboomgaard staat open voor de buurt: de wijkbewoners en de familie van de senioren. Het organiseert regelmatig evenementen en activiteiten (koor, schilderen, gymnastiek, relaxatie en snoezelen, koken, filmvoorstellingen, culturele uitstappen…). De maaltijden worden ter plaatse bereid. De chef-kok zorgt voor lekkere maaltijden en gezonde voeding met biologische groenten. De Kriekenboomgaard biedt zijn bewoners ook een ruimte voor bezinning met respect voor ieders overtuiging. De directe nabijheid van het Paul Brien-ziekenhuis is een belangrijke zekerheid voor de bewoners. 

 

Tarieven (op 1 februari 2020)

  schaArbekenaren nIET-schaArbeKenaren
Eenpersoonskamer 49,28€/dag 55,87€/dag
Tweepersoonskamer 39,43€/dag 45,99€/dag

 

Alle senioren ouder dan 60 (behoudens uitzonderingen), kunnen terecht in de Kriekenboomgaard, niet alleen personen die hulp krijgen van het OCMW. Opname in het RVT kan worden aangevraagd bij de Dienst Huisvesting van het OCMW van Schaarbeek op het nummer 02/435.50.80.

 

 
La Cerisaie
La Cerisaie
 
 
 
La Cerisaie
La Cerisaie
 
Telefoon
02/247 80 00