Sophie Querton, voorzitster van het OCMW

 

Sophie Querton woont al 10 jaar lang in Schaarbeek, samen met haar man en 3 kinderen, die les volgen aan de Nederlandstalige school Hendrik Conscience aan de Latinislaan. Na haar studies journalistiek en communicatie aan de ULB begon Sophie haar loopbaan in 2003, als marketingassistente bij Telindus Luxemburg. Daarna keerde ze terug naar België. Ze werkt nog altijd als marketingassistente, maar sinds 2005 bij Bayer Garden. 

In 2006 kreeg Sophie de gelegenheid om lid te worden van het Cosfibel-team in Brussel, als Commercieel Directeur. Omwille van haar verantwoordelijkheden zit ze 2 à 3 dagen per week in het buitenland, wat moeilijk te combineren lijkt met een gezin.

Toen ze zwanger was van haar 1ste kind, werd Sophie lid van het dynamische opleidingsteam van Callatay & Wouters. Toen raakte ze ook geïnteresseerd in opleidingen, carrièremogelijkheden en het belang van afstemming tussen competenties en het vereiste werk.

 

In 2008 ging Sophie aan de slag bij de RTBF, bij de afdeling Strategische Marketing. Daar moest ze de kwaliteit van de televisieprogramma’s meten. Ze maakt er kennis met de coulissen van de uitzendingen, het werk met de teams, de gesprekken met de kijkers. Sophie apprecieert vooral dit contact met mensen die rechtstreeks betrokken zijn bij een problematiek. In 2012 nam Etienne Noël haar mee naar de Lijst van de Burgemeester, als lid van de Schaarbeekse Liberalen. Ze werd verkozen met 731 stemmen. In 2013 diende zich een nieuwe uitdaging aan. Sophie haar nieuwsgierigheid haalde de bovenhand, en zo maakte ze kennis met de innerlijke werking van de Europese Commissie. Als Event Officer bij de afdeling HR van het DG RTD implementeerde Sophie een managementtool, "360°” genaamd. Op die manier kunnen teams constructief met resultaten worden geconfronteerd en kan voor verandering worden gezorgd. In 2014 werd ze fractieleider van de Lijst van de Burgemeester, een boeiende ervaring.

Begin 2016, tijdens de vluchtelingencrisis, werkte Sophie het project Refugees Got Talent uit samen met Julie Artus, Ahmed en Mustafa, twee Iraakse vluchtelingen. Dit project promoot artistieke vluchtelingen. Sinds 2016 werkt Sophie als vrijwilligster en daarna als werknemer bij de vzw.

Haar grote belangstelling voor mensen blijkt ook uit haar podcastproject "ça, j'écoute!', waarbij Sophie de wereld probeert te begrijpen door middel van levenservaringen.

In 2018 bevestigde Sophie haar politiek engagement en haalde ze 896 voorkeurstemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ze is blij dat ze haar sociaal, integratie- en autonomiewerk kan voortzetten via haar nieuwe verantwoordelijkheden als voorzitster van het OCMW.

 

Kabinetsmedewerkers

Voorzitster van het OCMW: Sophie Querton
sophie.querton@cpas-schaerbeek.brussels - 02 435 57 88

 

Kabinetschef: Delphine Sdika
delphine.sdika@cpas-schaerbeek.brussels - 02 435 56 88

 

Communicatiemanager / persattaché: Pierre-Benoît Sepulchre
pierre-benoit.sepulchre@cpas-schaerbeek.brussels - 02 435 57 85 - 0478 33 99 15

 

Administratief assistent: Jacqueline Dubreucq
jacqueline.dubreucq@cpas-schaerbeek.brussels - 02 435 57 88

 

Meer info >>>