Een zaak opstarten

U wil een zaak beginnen in Schaarbeek? Diverse diensten en tools kunnen u helpen om uw project tot een goed einde te brengen.

Project uitwerken

Het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven, hub.brussels, begeleidt u als (toekomstig) ondernemer en leidt u naar de handelswijken die het beste aan uw concept zijn aangepast. Het helpt u ook uw project uit te werken en in de praktijk om te zetten. Door zijn expertise, kan het uw project in zijn geheel bekijken.

Begeleiding bij alle stappen

Het is niet altijd gemakkelijk om wegwijs te raken uit de stappen die u moet zetten bij Stedenbouw, bij de dienst Sociale Wetgeving en bij Milieu, … Daarom wil de dienst Middenstand van de gemeente u begeleiden bij elke stap en u de weg wijzen naar de juiste diensten.

Een andere partner bij uitstek is het Lokale Economieloket (LEL). Dit begeleidt iedereen die een eigen zaak wil opstarten in Brussel.

Alle informatie in een welcome pack

Het welcome pack, onder de vorm van een koffertje, bundelt alle nuttige informatie over de stappen die u moet zetten om een zaak op te starten in Schaarbeek. In dit bovenal praktische pack vindt u een chronologisch overzicht van de nodige stappen, naast zoveel mogelijk contactpersonen en informatie over het lokale leven.

Aarzel niet om het aan te vragen bij de dienst Middenstand. Het is gratis.

Uw zaak promoten

U heeft uw zaak opgestart? Maak die dan bekend op de Facebookpagina “I Shop 1030”, een project om lokale handelszaken te promoten op de sociale media.

U kunt ook rekenen op het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven, hub.brussels, om het imago van uw handelszaak een boost te geven. Het coördineert diverse acties om de winkelzones te verfraaien en promoten.