Het audiovisuele landschap van Schaarbeek breidt uit

“De Mediastad”. Schaarbeek maakt zijn naam waar. In onze gemeente bevinden zich tal van mediabedrijven: RTBF, VRT, RTL, BeTV, tientallen productiehuizen en studio’s... En er is nu een gloednieuwe speler: de Lambermont 140. Specifieke kenmerken: coworking, zero waste en lokale samenwerkingen.

Een creatieve coworkingruimte

Lambermont 140, dat is 900 m² coworking, zalen en technische ruimtes. “Iedereen is welkom bij ons, maar we zijn speciaal aangepast aan ondernemers in de media, het audiovisuele domein en de communicatiesector,” benadrukt Joan Roels, oprichter van de site. De ruimte biedt montagezalen, tv- en podcaststudio’s, specifieke opleidingen…

Een afvalvrije inrichting

Tijdens de werken werd er zoveel mogelijk recuperatiemateriaal gebruikt,” voegt Joan eraan toe. “Zo komen de scheidingswanden tussen bepaalde ruimtes uit het WTC-gebouw in de Noordwijk van Brussel.

100% Schaarbeek

Lambermont 140 wil zich ook openstellen voor Schaarbeek en de Schaarbekenaren. “We organiseren allerlei toegankelijke burgerworkshops. Er wordt ook samengewerkt met lokale ondernemers. In de ruimte opgehangen planten werden gemaakt door een Schaarbekenaar. Onze leden kunnen ook fietsen gebruiken die ontworpen zijn door een Schaarbeekse onderneming. 

Op een steenworp afstand van het Mediapark

Het Mediapark, dit gigantische project aan de Reyerslaan, voorziet in de inplanting van de nieuwe zetels van de RTBF en de VRT, maar ook van scholen voor journalistiek, woningen, kinderdagverblijven... De gemeente pleit al 20 jaar voor de realisatie van deze mediastad. De komst van Lambermont 140 is niet vreemd aan de toekomstige inrichting van deze naburige wijk. Onze gemeente profileert zich immers steeds meer als een toonaangevende stad voor audiovisuele creatie. Schaarbeek zal jonge ondernemers zoals Lambermont 140 blijven aantrekken.

 

Info:

Lambermontlaan, 140