Banden smeden met jongeren in Schaarbeek

Sociale straatwerkers zijn present op het terrein en staan in direct contact met de bevolking, vooral met jongeren. Ze zijn bijzonder goed vertrouwd met de wijken en hun inwoners, smeden banden, informeren jongeren en burgers over beschikbare hulpmiddelen, bieden activiteiten en een persoonlijke follow-up aan.

In Schaarbeek zijn er 5 teams van Sociale straatwerkers, namelijk in de wijken Navez, Gaucheret, Josaphat, Renan en Marbotin. Als deel van het Stedelijk Preventieprogramma (SPP) binnen de gemeente zijn de Sociale straatwerkers ware "buurtspecialisten".

Om de banden aan te halen pakken de 5 teams het hele jaar door uit met collectieve projecten voor jong en oud in Schaarbeek: radio-uitzendingen, educatieve boksworkshops, expressie-activiteiten met videoclips, artistieke en culinaire workshops...

 

Het gevoel van eigenwaarde opkrikken dankzij theater

Met de hulp van de Sociale straatwerkers van het Gaucheret-team heeft een groep tieners van 12 tot 14 jaar een toneelstuk gemaakt rond het thema "gezin". Op 27 en 28 november voerden ze dit op tijdens het Mimouna-festival. Na 12 jaar inzetten op participatie, oogst dit theaterproject nog steeds veel succes. Het biedt jongeren de ruimte om zich uit te drukken, wat hun gevoel van eigenwaarde ten goede komt.

Steunpralines

Het Renan-team van Sociale straatwerkers heeft twee getrainde chocolatiers in zijn rangen! Vol passie delen zij hun knowhow met jongeren via de workshop "Steunpralines". Het team plant om in december pralines uit te delen aan de inwoners.

 

Info:

kmkharchef@1030.be  0494 25 27 12
lzyra@1030.be  0490 14 29 65
Rue verte 216