Gratis bezoekerskaarten

Schaarbeek heeft budget vrijgemaakt zodat alle Schaarbeekse huishoudens tien kaarten kunnen aanvragen waarmee hun bezoekers een tijdlang gratis kunnen parkeren.

Tot 2020 was parkeren voor bezoekers in de helft van Schaarbeek de eerste 2 uur gratis (blauwe zone). Vanaf 2020 voerde de gemeente veralgemeend betalend parkeren in (groene zone). Opdat iedereen in Schaarbeek kan wennen aan deze nieuwe regels geeft het gemeentebestuur elk huishouden de mogelijkheid om 10 bezoekerskaarten gratis aan te vragen.
Zo zullen een aantal bezoekers dus gratis kunnen parkeren met de voorziene bezoekerskaarten.

Voor wie?   

Elke gezin van Schaarbeek zal 10 bezoekerskaarten kunnen aanvragen aan €2,50 (= halve dag parkeren in groene zone). Eens deze opgebruikt zijn wordt elk bezoek met de auto dus betalend. Deze bezoekerskaarten kunnen zowel aangevraagd worden door bezoeker met als zonder bewonerskaart.

Wanneer?

De gemeente heeft de gesprekken met parking.brussels opgestart om dit besluit tot uitvoering te brengen. Wanneer bezoekerskaarten beschikbaar zijn zal er voldoende gecommuniceerd worden via het gemeenteblad, de media en nieuwsbrieven.

Bijkomende maatregel op zaterdagavond

Betalend parkeren op zaterdagavond is momenteel betalend tot 21u. Het gemeentebestuur heeft ook beslist om dit aan te passen naar 18u. De gesprekken met parking.brussels hierover zullen starten samen met die rond de bezoekerskaarten. Vooralsnog is de regel nog steeds: betalend parkeren tot 21u.