Strijd tegen drugshandel in de Navezwijk

Eind april vonden er verschillende grote politieacties plaats in de Navezwijk. Deze wijk werd geïdentificeerd als een sector waarnaar een bijzondere aandacht moet uitgaan in het kader van het Gewestelijk Actieplan tegen drugshandel. De gemeente Schaarbeek ondersteunt en werkt actief samen met de Politiezone Brussel Noord (Schaarbeek - Evere - Sint-Joost) om de verkoop van verdovende middelen samen te bestrijden, maar vooral om de veiligheid en het veiligheidsgevoel in alle wijken van de gemeente te verhogen.


Tijdens deze operaties controleerde de Politiezone ook 8 handelszaken in de Navezwijk.

Tijdens deze operaties werden meer dan 150 politieagenten ingezet om de vermeende organisatoren van de drugshandel op te pakken. Het doel van de politie en justitie was om het hoofd van de criminele organisatie die in het gebied actief is, ten val te brengen. In totaal werden 18 verdachten overgedragen aan de onderzoeksrechter, waaronder 12 onder aanhoudingsbevel werden geplaatst. Dit betekent dat ze door de onderzoeksrechter naar de gevangenis werden gestuurd.

De politie nam ook meer dan € 122.000 cash geld, meerdere kilo's drugs, wapens en munitie, evenals luxehorloges en voertuigen van de verdachten in beslag.

Winkels doorzocht

Daarnaast blijft de lokale politie actief op het terrein. Ze controleerde verschillende winkels in de Navezwijk. In 8 handelszaken die mogelijk verband hielden met de drugshandel, werden administratieve controles uitgevoerd. De politierapporten werden overgedragen aan de burgemeester van Schaarbeek, die sancties kan opleggen.

Het doel van deze operaties is om niet alleen de drugsdealers, maar ook al degenen die hen helpen, aan te pakken. Deze dealers zijn niet welkom in de wijk. De Politiezone en Schaarbeek zullen deze acties voortzetten ten voordele van alle bewoners van de Navezwijk.