Optima… almaar meer comfort voor onze kinderen

Nieuwe gebouwen voor school De Kriek, nieuwe klassen en meer voor School 10, dat is het Optima-project. De gemeente heeft onlangs de bouwvergunning ontvangen. Binnenkort kunnen onze leerlingen zich eindelijk installeren in hun gloednieuwe scholen.

School 10 en De Kriek, meer plaatsen met respect voor het erfgoed

Schaarbeek wou meer klaslokalen voor School 10. Maar dat was niet mogelijk in het prachtige, laat 19de-eeuwse gebouw. Schaarbeek wou ook de klaslokalen in zijn eerste Nederlandstalige school De Kriek consolideren. Daarom lanceerde de gemeente het Optima-project. Nu de vergunning verkregen werd, kunnen de werken beginnen. “Met deze vergunning erkent het Gewest de architecturale kwaliteiten van het project en helpt het Schaarbeek om voor iedereen een plaats te voorzien op school ”, aldus de Schepen van Franstalig onderwijs Michel De Herde, de Schepen van Openbare werken Vincent Vanhalewyn en de Schepen van Nederlanstalig Onderwijs Adelheid Byttebier.

De nadruk ligt op kwaliteit

Streven naar een kwaliteitsvol architectuurproject: om de verwaarloosde site te renoveren, lanceerde Schaarbeek een internationale architectuurwedstrijd. Dankzij het gekozen project kunnen de “kennel” en “La Vallée” worden behouden, twee fraaie, historische gebouwen, en kunnen de klassen worden gebouwd waar onze kinderen al zo lang op zitten te wachten.

Vanuit educatief oogpunt garandeert de “Pedagogische aanpak Brede School – Ecole ouverte” van school De Kriek ook een dynamische interactie met de wijk.

De gemeente gaat nu dus de aannemer voor de werken kiezen. De nieuwe klassen zullen bij de start van schooljaar 2021 in gebruik worden genomen.