Waarom bij het OCMW werken?

logo CPAS SchaerbeekMet meer dan 1.000 medewerkers is het OCMW van Schaarbeek het tweede grootste OCMW van het Brussels Gewest. Als sociaal centrum van de gemeente Schaarbeek is het de taak van het OCMW om behoeftige personen de kans te bieden om menswaardig te leven dankzij de toekenning van materiële bijstand die verschillende vormen kan aannemen. Het OCMW staat ook open voor alle burgers via diensten zoals de preventie van buitensporige schuldenlast, energieadvies of socioprofessionele inschakeling.  

 

Als werkgever wil het OCMW van Schaarbeek inzetten op de ontplooiing en groei van zijn medewerkers. Daarnaast wil het OCMW ook nieuwe talenten aantrekken om zijn opdracht zo goed mogelijk te kunnen vervullen. Deze instelling in volle verandering heeft zichzelf allerlei uitdagingen gesteld met de bedoeling om een steeds betere dienstverlening te bieden aan alle Schaarbekenaren.

 

De meeste medewerkers van het OCMW van Schaarbeek werken in de Silver Building, een modern en functioneel kantoorgebouw met de premetro (Meiser, Diamant) en verschillende buslijnen (21, 25, 28, 29 et 79) in de buurt. Het centrum heeft ook twee zeer goed voorziene rusthuizen (De Kriekenboomgaard en Albert De Latour) die zich ook in Schaarbeek bevinden. 

 

Werken voor een instelling zoals het OCMW van Schaarbeek biedt allerlei voordelen, zowel op privé- als op professioneel vlak. Werken voor het OCMW van Schaarbeek zorgt er niet alleen voor dat het privé- en beroepsleven gemakkelijker combineerbaar zijn door de flexibele werkroosters, maar is ook een uitstekende keuze voor zij die op zoek zijn naar een zinvolle en nuttige job. Bovendien is er geen tekort aan doorgroeimogelijkheden, aangezien het OCMW een zeventigtal beroepen telt en nascholing sterk aangemoedigd wordt om alle medewerkers de kans te geven om te evolueren en zich te ontplooien. Tot slot hoort bij werken voor een openbare instelling zoals het OCMW van Schaarbeek ook een zekere werkzekerheid en een aantrekkelijk loonpakket.

 

Ontdek onze werkaanbiedingen >>>