The Park To Be

Voor het vierde jaar op rij biedt de gemeente Schaarbeek u een hele waaier aan originele en intergenerationele activiteiten in het hartje van haar groene long, het Josaphatpark. Dankzij The Park To Be kunt u tijdens de twee zomermaanden samen met uw familie en vrienden genieten van unieke en gezellige momenten. Het Kriekenfeest op 29 en 30 juni is het startschot van het evenement.

The Park To Be, het feestelijke zomerevenement bij uitstek in Schaarbeek! Dit evenement wordt door de gemeente al sinds 2016 georganiseerd met en voor de Schaarbekenaren en het plaatst verenigingen en lokale activiteiten in de kijker. The Park To Be verwelkomt ieder jaar 15.000 mensen in het Josaphatpark!

Zin om er even tussenuit te zijn, om wat frisse lucht in te ademen in de groene long van Schaarbeek, om nieuwe mensen te ontmoeten, om nieuwe activiteiten te ontdekken of gewoon om te profiteren van een moment van ontspanning na een dag werken? The Park To Be heeft voor iedereen de oplossing.

 

Hebt u deelgenomen aan The Park To Be? Geef ons uw mening!

Alle dagen activiteiten!

Deze editie zal haar reputatie waarmaken met 7 dagen op 7 gratis activiteiten, vanaf maandag 1 juli. De animaties vinden overal in het park plaats: het Boogschuttersplein, de Muziekkiosk, het Azaleaplein, de Ezelweide en het Jeugdpark . 

Nieuw in 2019

In 2019 kunt u tijdens de twee zomermaanden alle dagen van de week deelnemen aan wekelijks terugkerende activiteiten! Dankzij deze afspraak kunnen de deelnemers de hele zomer lang evolueren. Zo kunt u elke maandag zumba doen, dinsdag een creatieve workshop volgen, woensdag gaan skaten en rollerbladen, donderdag yoga volgen en vrijdag genieten van een natuuractiviteit.

Naast deze nieuwigheid worden u van maandag tot vrijdag telkens minstens twee andere activiteiten voorgesteld: dans, taekwondo, minigolf, pound-fitness, wandeling met paarden, een historisch bezoek aan het park, initiatie schaken, een gesprekstafel, een verhalensessie…

Themaweekends

The Park To Be heeft zijn reputatie onder andere gemaakt door de themaweekends. De editie van 2019 zal niet afwijken van deze traditie. Ter gelegenheid van de grote start van de Ronde van Frankrijk in Schaarbeek zal het Josaphatpark tijdens het eerste weekend van The Park To Be alle tweewielers een ereplaats geven. Op 6 en 7 juli gaat op het Boogschuttersplein “Josaphat in het zadel” van start. Tijdens deze twee animatiedagen in het teken van de fiets kunt u onder andere elektriciteit opwekken of lekkere smoothies maken, enkel met de kracht van uw kuiten.

Een nieuwigheid dit jaar: er wordt op 17 en 18 augustus een weekend “Dans & muziek” georganiseerd aan de Muziekkiosk. Hiphop, salsa, zumba, rock, ballroomdansen … Kom u uitleven samen met familie of vrienden en geniet van de melodieën van verschillende genres.

Ten slotte zullen de belangrijkste weekends van de vorige edities opnieuw op het programma staan: “Bioscoop in het park”, “The Farm To Be”, “Sprookjes en houten speelgoed”, “Multisport weekend”, “Schaarbeek Bad” en “Do it yourself”.