Grof huisvuil

U heeft een aantal grote voorwerpen die u niet meer gebruikt? Controleer eerst in welke staat ze verkeren voor u ze weggooit! Als ze nog in goede staat zijn, kunt u familieleden, vrienden of de kringwinkel er een plezier mee doen. Voor kleine reparaties kunt u een beroep doen op het Repair Café. Als weggooien de enige oplossing is, zijn er verschillende mogelijkheden.

Thuisophaling

De inwoners van het Brussels Gewest kunnen per jaar gratis 3 m³ grofvuil laten ophalen. Voor bijkomende hoeveelheden moet er worden betaald.

Als u grofvuil thuis wil laten ophalen door Net Brussel, kunt u bellen naar het gratis nummer 0800/981.81 om een afspraak te maken.

Voor 60-plussers organiseren de gemeentediensten een andere gratis ophaaldienst (op afspraak) voor grofvuil (2m³).

Voor meer informatie kunt u terecht bij de dienst Senioren (02/431 65 80-82).

Inzameling in uw wijk

Twee keer per jaar organiseert de gemeente Schaarbeek in samenwerking met Net Brussel een inzamelingsactie voor grofvuil in uw buurt.

collecte encombrants - place d'Houffalize

Gedurende twee weken zullen er containers geplaatst worden in verschillende wijken van de gemeente.  Van 9u tot 18u, kan u er gratis tot 3m³ grofvuil deponeren op vertoon van uw identiteitskaart.

De inzamelingen worden aangekondigd in een folder die ongeveer 15 dagen voor de start van de actie huis aan huis wordt bedeeld en uiteraard ook op de website en de Facebookpagina van de gemeente!

Containerparken

Elke burger kan zijn grofvuil ook naar een van de gewestelijke containerparken brengen:

  • Brits Tweedelegerlaan (Tegenover nr. 671) op het kruispunt met de Humaniteitslaan te 1190 Brussel (Vorst)
  • Recypark Buda, Antoon Van Osslaan 6 in 1120 Brussel (dichtbij de Budabrug)

De openingsdagen en -uren en alle praktische info vindt u op de website van Net Brussel.