Idee nr. 5!

De drollen van mijn hond zijn bio-afbreekbaar, dus laat ik ze liggen. ONJUIST!

Niemand ruimt graag hondenpoep op. Sommige baasjes zijn van mening dat opruimen niet nodig is omdat hondenpoep een natuurlijke afvalstof is en op lange termijn biologisch afbreekbaar. Helaas is dat geen goed idee!

Stelt u zich eens voor dat biologisch afbreekbaar afval zomaar op straat zou mogen worden achtergelaten. De stoep zou bezaaid liggen met bananenschillen, klokhuizen, kippenbotjes... en hondenpoep.

Bovendien stapt niemand graag in een "vergeten" hondenpoep en maken kinderen liever taarten van zand dan van kaka.

Bacteriën en parasieten!

Hoewel hondenpoep een natuurlijke afvalstof is, schaadt het de gezondheid van planten en bomen. Om als meststof te kunnen worden gebruikt, moet de hondenpoep eerst worden gecomposteerd. Daarnaast kunnen de uitwerpselen ook bacteriën of parasieten bevatten die schadelijk zijn voor mensen of andere dieren.

Een hond hebben brengt bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. Uw huisdier mag anderen bijvoorbeeld niet hinderen, of het nu gaat om rust of netheid.

Wist u dat onze gemeentediensten op bepaalde gazons dagelijks soms tientallen uitwerpselen moeten opruimen? Wat een tijdverspilling voor onze straatvegers en tuinmannen!

Het juiste idee!

Raap de uitwerpselen van uw hond met een klein plastic zakje op en werp daarna het zakje in een openbare vuilnisbak. Dierenwinkels verkopen zakjes die speciaal ontworpen zijn om hondenpoep op te rapen zonder uw handen vuil te maken.

Hebt u geen zin om de uitwerpselen van uw hond op te ruimen? Dan kan u met hem naar een van de 74 hondentoiletten, verspreid over het Schaarbeekse grondgebied, gaan. Geen enkele goed getrainde hond vindt het erg om zijn behoefte in een hondentoilet te doen. U moet het hem gewoon leren.

Let op: Hondenpoep wordt als zwerfvuil beschouwd en u riskeert dan ook een belasting van € 135 als u wordt betrapt op het niet opruimen ervan.