Een kip voor alle Schaarbekenaren! (Aprilgrap)

Voor wie het niet geraden zou hebben, het was inderdaad een Aprilgrap. Fijne feestdagen voor iedereen.

In Schaarbeek maken we geen omelet zonder eieren te breken! Nu onze burgers al meer dan een jaar in stresserende omstandigheden leven, heeft het gemeentebestuur een opmerkelijke beslissing genomen: in april, in de aanloop naar Pasen, krijgt elk gezin in Schaarbeek een kip.

In het grootste geheim werken verschillende teams van het gemeentebestuur al maanden aan een project dat ons kippenvel bezorgt. Schaarbeek komt met een unieke oplossing op de proppen voor de logistieke problemen van vaccinatie op grote schaal. De oplossing werd intussen gepatenteerd en krijgt hoogstwaarschijnlijk elders navolging: na heel wat genetische tests en slimme kruisingen hebben de teams die verantwoordelijk zijn voor het Schaarbeekse dierenverblijf een nieuwe kippensoort ontwikkeld, die de smaakvolle naam "Kotkotkovid" kreeg.

Deze hoenderachtigen met hun zijdeachtige, kleurige veren in de kleuren van het logo van Schaarbeek, zijn geen gewone kippen, verre van. Hun verenkleed past prachtig in het Schaarbeekse landschap, maar de kippen zijn bovendien bijzonder empathisch, iets wat we nooit eerder in de dierenwereld hebben gezien: ze zijn tam, speels en uiterst aaibaar, kunnen goed luisteren en spreken een taal die van hen een allemansvriend maakt. Bovendien hebben waarnemingen bevestigd dat hun rustgevende en opbeurende aanwezigheid het vertrouwen van hun baasjes een boost geeft: omdat ze niet langer het gevoel hebben dat ze op eieren moeten lopen, krijgt de ondernemingszin van de Schaarbeekse bevolking weer vrij spel. Hopelijk kunnen deze kippen ervoor zorgen dat Schaarbeek binnenkort de gemeente wordt waar de minste kiekens zonder kop per vierkante meter rondrennen!

Maar misschien zijn we dit persbericht niet juist begonnen, want wie was er nu eerst: de kip of het ei? Hoewel Schaarbeek heel veel aandacht besteedde aan het uiterlijk van de Kotkotkovids, schuilt het echte geheim van deze moederkloeken in hun broedsel. Hun eieren moeten niet onderdoen voor de kip met de gouden eieren of een exemplaar van Fabargé.

Ze zijn bijzonder kostbaar omdat ze van nature een krachtig bestanddeel bevatten tegen het COVID-19-virus. De eieren van de Kotkotkovid bevatten een natuurlijk en onbeperkt immuniteitsserum dat het virus in de kiem smoort. Hardgekookt, zachtgekookt, gepocheerd, geroerd of geprakt ... op welke manier ze ook worden klaargemaakt, de resultaten zijn onbetwistbaar en hebben de gemeente overtuigd om in dit project te investeren, zonder al haar eieren in één mand te leggen.

Dit goed bewaarde geheim trekt natuurlijk kiekendieven aan. Daarom werden speciale maatregelen genomen om alle dieren in Schaarbeek te beschermen, want we kiezen uiteraard liever eieren voor ons geld! De gemeente is echter niet echt bezorgd dat de kippen zelf gestolen zouden worden. Kotkotkovids hebben immers flinke tanden om zichzelf te verdedigen.

Kijk in april goed uit je doppen. Want overal in Schaarbeek zal je kippenhokken zien oppoppen. Wees er dus als de kippen bij om jouw exemplaar in huis te halen!