Een Schaarbekenaar van 10 werd Europees kampioen kickboksen

Emir Dogan Capraro verdedigde de kleuren van Schaarbeek tijdens een Europees kickbokstornooi in Duitsland. In de ring won hij al zijn gevechten, waarna hij de gordel van Europees kampioen mocht ontvangen. We spraken met hem in Queensbury, zijn Schaarbeekse club, en voelden er ook zijn coach Samir Mahjoubi aan de tand.

Emir toont zijn Europese gordel in de ring van de Schaarbeekse club Queensbury, in aanwezigheid van zijn coach Samir.

Emir is een jonge Schaarbekenaar van 10 jaar. Hij is in de eerste plaats een opgewekte en vriendelijke jongen. In de boksring kom je maar beter niet tegenover hem te staan. Emir werd immers Europees kampioen kickboksen!

Anderhalf jaar geleden waagde Emir zich voor het eerst aan die vechtsport. 'Voordien bokste ik en wist ik niet eens dat kickboksen bestond. Nadat ik filmpjes van die sport zag, sloot ik bij een club aan. Bij Queensbury word ik door Samir gecoacht. Het klikt wel tussen ons. Tijdens de trainingen laat hij me echt afzien, maar ook dat maakt deel uit van de sport', weet een glimlachende Emir.

De doelstellingen van Emir

Samir put zich uit in superlatieven om zijn leerling te beschrijven. 'Emir is een vertederend en bijzonder actief kind' Hij wil zich echt geven voor zijn sport. Hij houdt doelstellingen in het achterhoofd en maakt die ook waar. Emir is als kind heel volwassen voor zijn leeftijd!'

Wat wil Emir in de toekomst nog bereiken? 'Vóór ik 12 word, wil ik het Nederlands tornooi 'Enfusion' winnen. Daarna droom ik ervan om de nummer 1 te worden in de 'ONE Championship' competitie.' Dat is dan afgesproken. Veel succes, Emir!

INFO

Volg Emir en Samir op Instagram

IG: @emir_turconapoletano @samir.zizou.501