Identificatie & sterilisatie van katten: vermijd de boete

Sterilisatie

De lente zit eraan te komen: meteen ook het startschot van het paarseizoen. Hét moment ook om u eraan te herinneren dat sterilisatie van huiskatten sinds 2018 wettelijk verplicht is in het Brussels Gewest. Schaarbeek steunt zijn inwoners met een gemeentelijke premie daarvoor!

In de vrije natuur kan een kattenpaar in minder dan 5 jaar zorgen voor duizenden kittens! Die wildgroei veroorzaakt heel wat problemen, zowel voor de katten als voor de burgers (hygiëne, overlast, urine...).

Een sterilisatie, volgens de regels uitgevoerd door een dierenarts, maakt komaf met al die ongemakken, doet het dier geen pijn en bevordert diens welzijn! Schaarbeek ondersteunt al jarenlang de sterilisatie van katten via een gemeentelijke premie.

Identificatie en registratie van huisdieren

Als u wilt dat uw kat altijd de weg naar huis terugvindt, is het laten identificeren en registreren van uw kat de beste manier.

Elk Schaarbeeks gezin kan een aanvraag indienen voor een identificatiepremie voor huisdieren. De premies worden toegekend binnen de grenzen van het beschikbare budget.