Inschrijving schooljaar 2024-2025 (Franstalig onderwijs)

Tussen 6 november en 22 december kunt u een aanvraag tot inschrijving in een Franstalige gemeentelijke kleuter- of basisschool indienen.

Hoe werkt het?

Als het kind al is ingeschreven in een gemeenteschool, dan hoeven de ouders niets te ondernemen, behalve als het kind in het 3e jaar van de kleuterschool zit (de ouders moeten dan een aanvraag tot inschrijving indienen voor het 1e jaar van de gemeentelijke basisschool of -scholen van hun keuze).

Als het kind nog niet is ingeschreven in een gemeenteschool of als het kind overgaat van de ene gemeenteschool naar de andere, moeten de ouders een aanvraag tot inschrijving indienen door tussen 7/11 en 23/12 contact op te nemen met de school of scholen van hun keuze. Na die periode worden de aanvragen gerangschikt op basis van de volgende prioriteiten:

  1. Kinderen met broers en zussen die al in de school zijn ingeschreven
  2. Kinderen afkomstig uit Schaarbeek
  3. Kinderen niet afkomstig uit Schaarbeek

Eventuele ex aequo's worden gerangschikt op basis van de afstand tussen de school en de woonplaats. De ouders ontvangen uiterlijk eind januari een brief met informatie over de situatie van hun kind, en zij worden dan uitgenodigd om de inschrijving op afspraak te komen bevestigen.

Opendeurdagen van het Franstalig gemeenteonderwijs