'Toernee générale!': Schaarbeek steunt de Horeca

Na meer dan 7 maanden van inactiviteit heropent de Horeca met toeters en bellen: in een eerste fase enkel op de terrassen, maar straks zijn klanten ook weer binnen welkom. De gemeente Schaarbeek maakt van die gelegenheid gebruik om een nieuwe steunactie te lanceren: 'Toernee générale'. De gemeente zal alle bars, cafés en restaurants die een aanvraag indienen een pakket van 100 originele dranken schenken. De verkoopprijs stroomt integraal terug naar de betreffende Horeca-zaken.

Na de badgesactie I love horeca 1030, de kwijtschelding van de terrasbelasting in 2020 en 2021 en de uitbreiding van de terrasoppervlakte wilde de gemeente opnieuw een actie opzetten ten voordele van de 450 Horeca-zaken in Schaarbeek.

'Toernee générale' schenkt uitbaters die een aanvraag indienen een speciaal voor de gemeente samengesteld 'Steuun'-pakket met 100 dranken (75 bieren en 25 frisdranken) in de plaatselijke kleuren.

Gemeentelijke steun van € 500

De verkoopprijs van een Steuun bedraagt € 5. Dat geld stroomt integraal terug naar de uitbaters van Schaarbeekse cafés en restaurants. De prijs ligt iets hoger dan die van andere dranken, maar wie ze consumeert toont zich solidair met de uitbaters van zijn of haar favoriete adresje. Dankzij een pakket van 100 dranken, loopt de gemeentelijke steun uiteindelijk op tot € 500 per zaak.

Runt u een Horeca-zaak en wil u uw Steuun-pakket bestellen?

Horecazaken kunnen een ‘Steuun’-pakket aanvragen via  >>>

Lijst van deelnemende zaken >>>

 

Dranken zullen vanaf 5 juli beschikbaar zijn, zolang de voorrad sterkt.