Twee projectoproepen voor een solidaire gemeente

Sinds ruim 5 jaar ondersteunt en subsidieert Schaarbeek projecten die het dagelijks leven van mensen met een handicap willen verbeteren of die actief zijn op het vlak van Noord-Zuidsamenwerking. Uw vereniging of instelling wil graag een idee voorstellen rond een van die domeinen? De gemeente kijkt uit naar uw kandidatuur!

Projectoproep Handicap

De gemeente wil graag projecten steunen die Schaarbeek nog inclusiever maken en het dagelijkse leven van personen met een handicap verbeteren. Heeft uw vereniging of instelling een mobiliteits- of toegankelijkheidsproject voor mensen met een handicap? Wilt u sport-, vrijetijds-, welzijns- of ondersteuningsactiviteiten ontwikkelen voor mensen met een handicap? Dan is deze projectoproep misschien iets voor uw vereniging.

Aanvraagformulier >>>

Reglement >>>

Info: handicap@1030.be

 

Projectoproep Noord-Zuid

Deze oproep heeft als doel plaatselijke projecten aan te moedigen die bijdragen tot rechtvaardigere Noord-Zuidverhoudingen en die de Schaarbeekse bevolking bewust maken van het belang van internationale solidariteit. Zo steunde Schaarbeek vorig jaar het KBA-project FONCABA, dat actief is in Congo rond domeinen als landbouw, mensenrechten en vrouwenemancipatie.

Aanvraagformulier >>>

Reglement >>>

Info: cabinet_van_den_hove@1030.be

 

Uiterste datum voor kandidaturen: vrijdag 30 april