Explore.brussels

Explore.Brussels is een netwerk van organisaties die kwaliteitsvolle geleide bezoeken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aanbieden.

Het werd opgericht in 1994 en werd een vzw in 2015. Het groepeert de organisaties ARAU, Arkadia, Bruxelles Babbelt en Pro Velo.

In 2020 komt La Fonderie het netwerk versterken als partnerorganisatie.

Het netwerk centraliseert een divers en samenhangend aanbod dat bezoekers zonder meerkost laat kennismaken met talloze thema's voor geleide bezoeken, waardoor concurrentie tussen zijn leden wordt voorkomen.

Ze streven allemaal één missie na: het materiële en immateriële erfgoed van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in de kijker zetten.

 

Explore.Brussels ontwikkelt ook, samen met zijn leden, grootschalige events voor geleide interieurbezoeken die het alleen nooit tot stand zou kunnen brengen. Het bekendste event is het Brussels Art Nouveau & Art Deco (BANAD) Festival.

Explore.Brussels is de specialist op het vlak van art nouveau en art deco erfgoed in Brussel en effende ook het pad voor de opwaardering van het neoklassiek erfgoed. We werken daarom ook andere projecten rond deze thema's uit.

Explore.Brussels
Explore.Brussels
Taal
FR
NL
EN