Hoe kan ik het profiel voor mijn bedrijf of mijn vereniging aanmaken?

Réponse: 
 1. Ga na of een burgerprofiel werd aangemaakt. Raadpleeg hiervoor de procedure beschreven bij "Hoe een persoonlijke ruimte aanmaken?”.
 2. In de banner bovenaan rechts vindt u blauwe knoppen. De eerste knop toont de tekst “mijn burgerruimte”. Daarnaast staan twee pictogrammen voor de profielen "vereniging" en "onderneming". Klik erop; de reeds aangemaakte profielen verschijnen, alsook de mogelijkheid om er een aan te maken.  
 3. Kies het profiel dat u wil aanmaken (bedrijf of vereniging). De pagina’s zullen op elkaar lijken, ongeacht het profiel (bedrijf of vereniging); let dus goed op of u het juiste profiel heeft gekozen.      Er verschijnt een pagina waarop het KBO-nummer wordt gevraagd (KBO = Kruispuntbank van Ondernemingen; dit is een uniek nummer waarmee de Belgische overheden bedrijven kunnen identificeren).      Vink het vakje aan om aan te geven dat u akkoord gaat met de algemene gebruiksvoorwaarden (u kunt de voorwaarden lezen via de voorgestelde link).

  Indien u al een profiel aangemaakt hebt voor dit KBO-nummer zal een bericht verschijnen "U beschikt reeds over een toegang tot deze ondernemingswebruimte". Het is een uniek nummer, vergelijkbaar maar het identificeringsmailadres in de gegevensbank.

  Indien dit nummer een eerste keer geregistreerd wordt, zal een nieuwe pagina verschijnen die u vraagt de naam van uw onderneming of vereniging in te vullen en het type profiel (vereniging of onderneming) te bevestigen alsook aan te geven of die onderworpen is aan de BTW. Klik op "Volgende". Een nieuwe pagina verschijnt die u vraagt naar uw hoedanigheid (functie) in de vereniging of onderneming. Vervolgens klinkt u op " aanmaken".

  Een nieuwe pagina verschijnt voor het invullen van uw gegevens (herhaling van de eerder meegedeelde hoedanigheid, de gebruikstaal van uw voorkeur, vast en mobiel telefoonnummer (opgelet bij het ingeven +32...) alsook een mailadres (dat mag hetzelfde zijn als op uw persoonlijk burgerprofiel).

  Vink aan of af volgens uw voorkeur of u meldingen via mail wenst te ontvangen.   Een groene melding verschijnt bovenaan de pagina die aangeeft dat uw profiel met succes aangemaakt werd, maar opgelet, u blijft op dezelfde pagina. Normaalgezien verschijnt nu in de blauwe banner bovenaan de naam van uw vereniging of onderneming naast het desbetreffende icoontje.
Themathiek FAQ: 
Een persoonlijke ruimte creëren
Profielen
Thématique des Agents Communaux: