Les Halles van Schaarbeek

Les Halles werken aan een multidisciplinair, hedendaags en internationaal artistiek project dat deze instelling een bijzondere plaats geeft binnen de hedendaagse creatieve scène in Brussel.
Les Halles vormen een buitengewone culturele plek, zowel door de ruimtes als door de artistieke voorstellen.

Les Halles zijn multidisciplinair opgevat en vormen zo een plek waar alles kan gebeuren, zich met elkaar kan vermengen en tot ontmoetingen kan leiden. Les Halles bewerkstelligen een kruising tussen dans, circus, podiumkunsten, muzikale optredens. De projecten overstijgen de grenzen van hun discipline en stellen hun eigen conventies in vraag.

Les Halles dragen de hedendaagse creatieve scène een warm hart toe. Les Halles proberen zinvolle, artistiek vernieuwende projecten tot stand te brengen – nieuwe wegen te bewandelen – die de taalvormen van vandaag onbelemmerd verkennen. Deze talen maken deel uit van het register van het hedendaagse onderzoek: onderzoek naar voorstellingsvormen die aansporen tot een confrontatie van ideeën, debat en reflectie. In die zin wordt de kunstenaars de mogelijkheid geboden hun tijd te nemen, te experimenteren en te zoeken.

Les Halles slaan een brug tussen een communautair engagement en de creatieve scène op Europees niveau. Ze spelen een essentiële rol in de confrontatie van verschillende culturen, talen en benaderingen in Brussel. De aanwezigheid van Europese projecten is een van de draagvlakken van les halles. Zowel voor de toeschouwers als voor de kunstenaars van bij ons pogen les Halles de Brusselse scène open te trekken en het publiek kennis te laten maken met vernieuwende, artistieke bewegingen die zich elders hebben ontwikkeld.

Les Halles de Schaerbeek extérieur
Taal
FR
NL

Contact

Christophe Galent (Direction générale)
02/218.21.07