Quentin van den Hove, 9de schepen

Bevoegdheden:

  • Burgerlijke stand
  • Bevolking
  • Erediensten
  • Internationale betrekkingen
  • Patriottische plechtigheden

Quentin van den Hove is 44 jaar oud. Hij is een perfect meertalige Brusselaar. Vader van twee kinderen en gepassioneerd door technologie.

Professioneel werkte Quentin bij een Belgische multinational waar hij onder andere productmanager was voor softwareoplossingen in de ‘high security’ sector en maakte deel uit van de ‘Innovation Group’ van de onderneming waar hij aan de wieg stond van een spin-off project.

Politiek is hij sinds 2006 de voorzitter van de Schaarbeekse liberale partij Open Vld. Sinds 2012 is hij gemeenteraadslid en politieraadslid voor de meerderheid. Telkens op voorkeursstemmen ruim verkozen. Zijn politieke interesses gaan uit naar ondernemerschap, democratisering van de nieuwe IT-toepassingen, cultuur en onderwijs.

Quentin is altijd maatschappelijk geëngageerd geweest bij de jeugdbeweging, de wijkcomités, het forum van de wijkcomités, Willemsfonds…

Als schepen van burgelijke stand en bevolking wil Quentin de komende jaren inzetten op permanente communicatie met de bevolking. Hij staat voor vlotte dienstverlening aan de bevolking, fysiek en digitaal. Nieuwe technologiën bieden nieuwe participatiemogelijkheden voor Schaarbeek.

Samen met de burgemeester en het college wil Quentin Schaarbeek op de kaart zetten als een warme plek om te wonen, te werken, te ondernemen. Als Nederlandstalige Schaarbekenaar draagt hij goed meertalig onderwijs een warm hart toe.

 

 

Kabinetsmedewerkers

Quentin van den Hove, Schepen

Mira KALOSHI, Kabinetshoofd

Pascale VERMEERSCH, Medewerkster van het Kabinet

Telefoon
02/244 70 04