Thomas Eraly, 8de Schepen

Bevoegdheden

  • Huisvesting
  • Sport
  • Uitrusting/Aankopen
  • Voogdij op het OCMW

Gloednieuwe schepen Thomas Eraly was de laatste 6 jaar een dynamisch gemeenteraadslid en sinds juni 2017 fractieleider van Ecolo in de gemeenteraad. Zo kon hij het College interpelleren, argumenten aanvoeren tijdens de debatten en ideeën uitwerken in het hart van de Schaarbeekse democratie.

Met zijn 34 jaar behoort deze licentiaat in de economische wetenschappen van de ULB ongetwijfeld tot de nieuwe generatie. Als voormalig onderzoeker milieueconomie aan de Universiteit Saint-Louis van Brussel en adviseur algemene beleidszaken op het kabinet van minister Evelyne Huytebroeck, was hij tot zijn verkiezing politiek adviseur bij de Franse Ambassade. 

Als vader van twee dochtertjes, dagelijkse fietser, amateurvoetballer en jogger in het Josaphatpark werd hij ruim 10 jaar geleden verliefd op Schaarbeek.

De komende zes jaar zal hij een beleid voeren dat de toegang tot een fatsoenlijke en energiezuinige huisvesting garandeert. Hij zal ook de sociale cohesie en emancipatie van alle Schaarbekenaren bevorderen, dankzij een gevarieerd en toegankelijk sportaanbod.

 

Kabinetsmedewerkers

Thomas ERALY, Schepen

Francesco RANDISI, Kabinetshoofd

Noé DE BAUW, Medewerkster van het Kabinet

Telefoon
02/244 71 05