De ambachtslieden uit het leven van alledag

Tentoonstelling uitgesteld. We houden u op de hoogte van nieuwe data.

Van 9 tot 26 november vindt in het Huis der Kunsten een tentoonstelling plaats die 100% op maat van de gemeente is. De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende administratieve diensten en zet de arbeiders van de gemeentelijke dienst Infrastructuur in de schijnwerpers.

Het gaat om leisteenwerkers, tegelzetters/metselaars, verwarmingsinstallateurs, elektriciens, smeden/slotenmakers, schrijnwerkers, vloerleggers, loodgieters, schilders/stukadoors en stoffeerders. Het zijn gemeentewerkers. Samen maken ze Schaarbeek mooier. Maandenlang werden ze gevolgd door de fotograaf Philippe Vincke. Waarom? Om het juiste gebaar vast te leggen, de vonk die een technische handeling omtovert tot een ambacht.

Ambachtslieden ten dienste van beschermde sites

De gemeentearbeiders passen zich aan alle omstandigheden aan.

Gehecht als ze zijn aan hun gemeente, beantwoorden ze elk verzoek tot interventie met intelligentie en respect voor traditie.

Op initiatief van de dienst Infrastructuur zijn collega's van allerlei slag enthousiast beginnen mee te werken aan deze fototentoonstelling. Iedereen heeft zijn expertise ten dienste gesteld van dit project, dat zowel diep menselijk als artistiek is.

Info:

De ambachtslieden uit het leven van alledag. Onze arbeiders van de gemeente  

Tentoonstelling 10/11 > 26/11
Vernissage 09/11

13 u. > 16 u. Receptie voor het gemeentepersoneel
18 u. > 21 u. Open voor alle publiek (op reservatie)
Reservatie : https://form.jotform.com/202933440744352

Waar: Huis der Kunsten,  Haachtsesteenweg 147

02/240 34 99

Openingsuren : Maandag-vrijdag, van 9 tot 17 u – Weekend, van 11 tot 18 u

Een activiteitenprogramma om de tentoonstelling te ontdekken en nog een stapje verder te gaan

Deze tentoonstelling is ook een gelegenheid om de initiatiefnemers van het project te ontmoeten, het werk van de arbeiders te ontdekken, te zien wat ze gerealiseerd hebben en meer inzicht te krijgen in de lopende projecten:

  • Gegidste rondleidingen over het ontstaan van het project: "Follow Me" donderdag - 13, 19, 26.11 van 12.30 tot 13.30 u.
  • Gegidste rondleidingen over het vakmanschap van de arbeiders - op aanvraag en na reservatie
  • Nocturnes op vrijdag 13.11 & 20.11 tot 21 u.

Gratis bezoeken / op reservatie

02/240 34 99