Crèches de Schaerbeek vzw

De vzw Crèches de Schaerbeek werd in 1973 gesticht met als doel op te richten, te organiseren en te beheren en de kinderen – met prioriteit voor wie in Schaarbeek woont – kwaliteitsvolle opvang te bieden.

Deze vzw, waarvan de raad van bestuur sinds maart 2001 wordt voorgezeten door de schepen voor kinderen en kinderdagverblijven, telt vandaag 18 kinderdagverblijven, 1 peutertuin en 1 centrum voor tijdelijke opvang. Elke structuur wordt geleid door een verpleegkundige en/of maatschappelijk werker, is erkend en gesubsidieerd door het ONE en beschikt over een kwaliteitsattest.

Waarden van de vzw Crèches de Schaerbeek

Het welzijn van het kind is onze absolute prioriteit. Daarom hechten wij veel belang aan de aanpassingsperiode van het kind na zijn aankomst in het kinderdagverblijf. Wij streven er dan ook naar een vertrouwensrelatie uit te bouwen tussen de ouders, het kind en het team. Bovendien willen we zo veel mogelijk met één contactpersoon per kind werken, zodat elk kind een bevoorrechte relatie kan hebben met een kinderverzorgster.

Dat is belangrijk, zeker omdat elk kind zijn eigen ritme en persoonlijkheid heeft. We moeten daar begrip voor hebben en er rekening mee houden. Voor een goede ontwikkeling van het kind zorgen wij ook voor een voldoende stimulerende omgeving die hem/haar aanzet tot zelfstandigheid.

We leven niet alleen zeer strikte veiligheids- en hygiënemaatregelen na, maar zijn ook gestart met een denkoefening rond gezondheid en milieu. Dat zette ons er bijvoorbeeld toe aan om te kiezen voor gecertificeerde "bio"-voeding (fruit, groenten, vlees, brood, tussendoortjes enz.) en milieuvriendelijke onderhoudsproducten.


Inschrijvingen >>>

Contact

Voorzitter: Deborah Lorenzino
Directrice : Mina Oualdlhadj
02/244 72 84
Publiek
Gezinnen
Taal
FR