Vrijwilliger worden

Hebt u wat vrije tijd die u wilt vullen met een activiteit waarmee u anderen helpt? ONE zoekt vrijwilligers. Van het onthaal van de ouders tot de boekhouding: er is voor elk wat wils.

Wie zijn de vrijwilligers en wat doen zij?

Deze vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen, hebben regelmatig enkele uren vrije tijd en zorgen voor het onthaal tijdens één of meerdere medische raadplegingen. Het is belangrijk dat zij regelmatig kunnen komen: zo kunnen er teams worden gevormd en contacten worden gelegd met de ouders en de kinderen.
Een van de belangrijkste kwaliteiten van de vrijwilligers is trouwens dat ze graag menselijk contact hebben. Zij moeten immers een aangename relatie onderhouden met de gezinnen die de gezondheidsevolutie van hun kinderen willen volgen.

De vrijwilligers bereiden het onthaal van de gezinnen voor, wegen en meten de baby's en zorgen voor een speel- of leeshoek. Ze houden daarbij rekening met ieders wensen. Zij moeten zich echt willen inzetten, want de vrijwilligers vormen een onmisbare schakel in de goede werking van de raadpleging. En ze moeten discreet zijn: ouders stellen vertrouwen in deze raadplegingen, en hun waardigheid en privéleven moeten worden gerespecteerd. Binnen de vrijwilligersteams zijn er ook andere functies, zoals het voorzitterschap, het secretariaat en de financiën. Iedereen kan, afhankelijk van zijn eigen talenten, een van deze functies opnemen.

Dank aan al onze vrijwilligers

Dat de consultaties voor jonge kinderen vlekkeloos lopen, is ook te danken aan de inzet van vrijwilligers, die enkele uren van hun vrije tijd uittrekken om anderen te helpen.

Heeft ook u zin om vrijwilliger te worden en een paar uur van uw tijd vrij te maken voor onze consultaties, neem dan contact op met de dienst Gezin.

Bijzondere vereisten zijn er niet, maar wie dat wenst kan een gratis ONE-opleiding volgen.