CurieuzenAir, Schaarbekenaren zijn nieuwsgierig!

Schaarbekenaren zijn nieuwsgierig naar de luchtkwaliteit in onze straten. Reden van hun enthousiasme voor CurieuzenAir, het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit dat ooit in Brussel werd gevoerd!

Hoe herken je ze? Kijk uit naar de CurieuzenAir-borden op de gevels. Tussen 25 september en 26 oktober zullen zo'n 3.000 CurieuzenAir-borden op gevels over heel Brussel prijken, waarvan 296 in Schaarbeek.

Eén maand lang zullen Brusselaars de concentratie stikstofdioxide (NO2) in de lucht van de hoofdstad meten met behulp van meetbuisjes die zijn bevestigd in de neus van een bord dat lijkt op het bord van een vastgoedmakelaar. NO2 wordt geproduceerd door verbrandingsprocessen, zoals het wegvervoer en de verwarming van gebouwen, en is schadelijk voor de gezondheid en het milieu.

Aan het einde van de meetcampagne, in februari 2022, wordt een interactieve kaart opgesteld waarmee iedereen een nauwkeurig beeld krijgt van de luchtkwaliteit in Brussel. Door bij te dragen aan een betere kennis over dit onderwerp dragen de inwoners van Schaarbeek en de gemeente ook effectief bij aan een betere luchtkwaliteit in Schaarbeek en in Brussel.

Info: https://curieuzenair.brussels/nl/welkom/