Een nieuw opleidingscentrum om de Noordwijk nieuw leven in te blazen

Op 11 december hebben de gemeentelijke vzw’s Jeunes Schaerbeekois au Travail (JST) en Schaerbeek Action Emploi (SAE) hun nieuwe opleidingscentrum in de Masuistraat 186 ingehuldigd.

Dit voormalige magazijn en woongebouw is volledig getransformeerd om aan de milieueisen te voldoen en plaats te bieden aan klaslokalen, een grote werkplaats en administratieve kantoren. Ongeveer dertig stagiairs en arbeiders krijgen een opleiding in tuinieren, bestraten en het schilderen van gebouwen, onder begeleiding van 14 werknemers.

Schaarbeek meer inclusief

JST is een atelier voor opleiding door tewerkstelling. De vzw staat bekend om haar uitstekende integratiegraad op de arbeidsmarkt (tussen 60 en 70%, een van de beste in het Brusselse Gewest). SAE is een vzw voor de sociale economie van integratie. Deze biedt opleidingen van 1 tot 2 jaar via een tijdelijk arbeiderscontract en een praktijkstage. Deze twee vzw’s organiseren opleidingen voor ongeschoolde werkzoekenden. Zo helpen ze mee om Schaarbeek mooier en inclusiever te maken.

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (via fondsen van het Duurzaam Wijkcontract Koningin-Vooruitgang en het programma van het Stadsbeleid). Het werd gesteund door Brussel Economie en Werkgelegenheid, Actiris, OCMW Schaarbeek, Bruxelles Formation, Cocof en het Europees Sociaal Fonds.

INFO

contact@jst1030.be

info@sae1030.be