Gevelbeplanting met steun van de gemeente

Bent u altijd al jaloers geweest op de sierlijke blauweregen op de hoek van de straat? Droomt u van een onweerstaanbare geur van sterjasmijn, de hele zomer lang, of stelt u zich al voor dat u de druiven van uw wijnranken met uw buren kunt delen? Wacht niet langer, de gemeente kent steun voor gevelbeplanting toe aan alle eigenaars of bewoners van een woning in Schaarbeek.

Als de breedte van het trottoir het toelaat, en als u over een plant en voldoende aarde beschikt, zal de gemeente het voetpad openmaken, boordstenen plaatsen en leikabels aan de gevel bevestigen. De Schaarbeekse dienst Milieuraadgeving helpt u ook om de plant te kiezen die het best geschikt is voor uw gevel en adviseert u over het onderhoud ervan.

Deze zomer zullen in Schaarbeek 1.649 klimplanten worden geplaatst in samenwerking met burgers. Deze beplantingen zorgen niet alleen voor kleur in onze straten doorheen de seizoenen, maar laten ook toe de vergroening en de biodiversiteit in stand te houden en uit te breiden: acties die centraal staan in het Vergroeningsplan en het Klimaatplan van de gemeente.

Schaduw en koelte

Dit project voor de verfraaiing van onze straten draagt bij tot de vergroening en ontharding van de wijken, vooral in smalle straten waar geen bomenrijen mogelijk zijn. De planten zorgen ook voor schaduw en koele plekken.

Vraag de plaatsing van uw klimplant aan

U kunt uw aanvraag online indienen of rechtstreeks bij de dienst Milieuraadgeving, ter plaatse en op afspraak.

INFO

Steun voor gevelbeplanting

02 244 71 53

milieuraadgeving@1030.be