Inschrijvingen in het Franstalige onderwijs

Begin van de inschrijvingen in de Franstalige gemeentescholen. U heeft tot 29 januari de tijd om uw kind in te schrijven in een Franstalige gemeenteschool voor het schooljaar 2021-2022.

Om een aanvraag tot inschrijving in te dienen: neem per e-mail of telefoon contact op met de school van uw keuze VOOR 29 JANUARI. U krijgt dan een formulier toegezonden, dat u vervolgens ingevuld naar de school moet terugsturen.

Als het kind al is ingeschreven in een gemeenteschool, dan hoeven de ouders geen stappen te ondernemen. Als het kind in het 3e jaar kleuterschool zit, moeten de ouders echter wel een aanvraag tot inschrijving indienen voor het 1e jaar lager in de school van hun keuze.

Als het kind nog niet is ingeschreven in een gemeenteschool of als het kind verhuist van de ene gemeenteschool naar de andere, moeten de ouders een aanvraag tot inschrijving indienen. Alle aanvragen worden vervolgens gerangschikt in volgende rangorde van voorrang:

  1. Kinderen met broers en zussen die al op de school zijn ingeschreven
  2. Kinderen van personeelsleden van de school
  3. Kinderen uit Schaarbeek
  4. Kinderen van personeel van andere gemeentescholen
  5. Kinderen van buiten Schaarbeek

Eventuele ex-aequo's zullen worden gerangschikt op basis van de afstand tussen school en woonplaats. Vanaf 30 januari zal het nog altijd mogelijk om een aanvraag tot inschrijving in te dienen zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn. Het zal echter niet langer mogelijk zijn om van enige voorrang te genieten.

Meer informatie over onze gemeentescholen >>>