Kinderopvang, da's plezant bij 1030 Ketjes

De kinderopvang van onze gemeentelijke scholen heeft een gloednieuwe naam en logo: 1030 Ketjes. Het enthousiaste team dat voor de opvang zorgt in Paviljoen en De Kriek hebben ook in deze uitzonderlijke tijden straf werk geleverd. Elke dag en is er een gevarieerd speelaanbod. Zo kunnen we kinderen ook buiten de schooluren aanspreken.

Onze enthousiaste medewerkers scherpen de creativiteit van de kinderen aan via knutselwerkjes en spelletjes en dagen hen uit met allerlei sportieve uitdagingen. Dit zowel voorschools, naschools als tijdens pedagogische studiedagen en schoolvakanties (uitgezonderd de zomervakantie).

Nederlands als vrijetijdstaal

De kinderen op school spreken thuis vaak andere talen dan het Nederlands, het is dus belangrijk om de taal te stimuleren of een leuke manier. “Met taal moet je letterlijk en figuurlijk kunnen spelen. Op deze manier wordt Nederlands naast een schooltaal ook een vrijetijdstaal”, zegt schepen van Nederlandstalig onderwijs Adelheid Byttebier. 

Opvang in tijden van corona

Tijdens de lockdown in maart sloten de scholen hun deuren maar bleef de opvang open voor kinderen van ouders die werken in de zorg of andere essentiële sectoren. Ook tijdens de lange herfstvakantie organiseerde 1030 Ketjes speelweken voor ouders die het nodig hadden. De motivatie van het opvangpersoneel? In een vreemde periode toch zorgen voor mooie, leuke, grappige, actieve en zorgeloze momenten voor alle kinderen. Merci daarvoor!