Nieuw kinderdagverblijf én nieuwe klaslokalen

Bent u onlangs nog door de wijk van het Gemeentehuis gewandeld of gereden? Dan hebt u het vast en zeker al gezien: de werfkranen draaien op het kruispunt van de Voltairelaan en de Generaal Eenensstraat op volle toeren! Dit grote project ging in september 2019 van start. Op het programma: de bouw van nieuwe klaslokalen voor het Technisch Instituut Frans Fischer en een nieuw gemeentelijk kinderdagverblijf, dat de naam Altaïr krijgt.

Het doel van dit grootschalige project is niet alleen om de capaciteit van het Instituut Frans Fischer uit te breiden en het comfort van de leerlingen te verhogen, maar ook om het energieverbruik van het oude gebouw drastisch te verminderen en nieuwe kinderopvangplaatsen in de buurt aan te bieden. Deze nieuwe investeringen tonen de bereidheid van Schaarbeek om te investeren in de volgende generaties.

Meer plaatsen en meer bedden

Met zes nieuwe klaslokalen en nieuwe praktijkruimten voor de kappersafdeling van het Technisch Instituut Frans Fischer krijgt de school, die heel wat leerlingen aantrekt, extra plaatsen. De bouw van dit nieuwe passiefgebouw met groendak vormt tevens het sluitstuk van de bebouwing op het kruispunt van de Generaal Eenensstraat en de Voltairelaan.

De bouwwerken zouden volgende zomer klaar zijn, zodat kinderdagverblijf Altaïr, met plaats voor 49 bedjes, bij de start van het nieuwe schooljaar in september 2021 de deuren kan openen. Altaïr wordt daarmee het 7de kinderdagverblijf dat door de vzw Crèches de Schaerbeek wordt geopend en beheerd ... in 7 jaar tijd. Een record!

 

Meer info over de Schaarbeekse kinderdagverblijven en scholen >>>