René Magritte- en Paviljoenschool huldigen een speelplaats in

Woensdag 13 maart huldigden twee gemeentelijke scholen, Paviljoen en René Magritte, hun speelplaatsproject ‘Buitenspel’ feestelijk in. Onder muzikale begeleiding van de fanfare ‘Ik en den Theo’ ging de inhuldiging van start. Ook plantten de Bûûmplanters samen met de kinderen bomen en voorzagen jeugdwerkers van Ratatouille een skate-initiatie.

Dit speelplaatsproject is het resultaat van een mooie samenwerking tussen een Nederlandstalige en een Franstalige gemeenteschool die vanaf de ontwerpfase samen nadachten over hun droomspeelplaats. Leerlingen spraken zich samen met leerkrachten en ouders uit over hoe een nieuwe, groenere speelplaats meer en ander spel kan uitlokken.

Sven Moens, directeur van Paviljoen-Schaarbeek, verklaart: “We hebben de speelplaats opgesplitst in diverse sectoren, elk met een unieke nadruk: groen, water, activiteit en conversatie. Op deze wijze trachten we de diverse talenten van onze kinderen aan te spreken.”

Nederlands en Frans stimuleren

Ook Argelia Castillo, directrice van René Magritte, is in haar nopjes: "Dit speelplaatsinitiatief stimuleert de interactie tussen de leerlingen van beide scholen, wat extra gelegenheden biedt voor het oefenen van zowel Nederlands als Frans. Bovendien prikkelen de verschillende zones de nieuwsgierigheid van de kinderen, wat essentieel is voor hun educatieve ontwikkeling!"

Architectenbureau WAUW+LANDSCALE ontwierp op basis van de samenwerking een concreet plan in 2021. Krinkels voerden de uiteindelijke werken uit, die startte in april 2023.