Senioren centraal in de renovatieprojecten van de Schaarbeekse Haard

Onze senioren zijn belangrijk. Niet alleen in ons leven en in onze samenleving maar ook in onze buurt. De Schaarbeekse Haard maakt er met haar diensten voor burgers en realisaties een erezaak van om de verwachtingen van onze senioren in te lossen, met oog voor hun welzijn. De vastgoedmaatschappij van de gemeente Schaarbeek geeft die visie concreet vorm met een renovatieproject op de hoek van de Helmetsesteenweg en de Raafstraat. Dit project mikt op een betere sociale mix, integratie in de buurt en leefkwaliteit voor onze senioren!

Dit renovatieproject bevindt zich op de hoek van de Helmetsesteenweg en de Raafstraat.

Het gerenoveerde gebouw in de Raafstraat heeft een gemeenschapsruimte op de benedenverdieping, 9 sociale appartementen voor senioren op de 1ste en 2de verdieping en privéwoningen op de hogere verdiepingen. Het samenleven van sociale en particuliere huurders maakt dat dit project ook bijdraagt aan een fijne sociale mix en een betere integratie.

De appartementen werden zo ontworpen dat ze tegemoetkomen aan de specifieke noden van senioren op het gebied van indeling, uitrusting en ruimte. Het doel is om onze senioren een kwaliteitsvolle leefomgeving te bieden in de stad, zodat ze hun zelfstandigheid en inschakeling in het sociale weefsel kunnen behouden.

Participatief project

De gemeenschapsruimte op het gelijkvloers wordt beheerd door de vzw Metiss'âges (zie hiernaast). Het team van de vzw zal een participatief project voorstellen voor de senioren in het gebouw en buurtbewoners. Deze renovatie bevordert de connectie tussen verschillende generaties en de diversiteit. De Schaarbeekse Haard wil met dit project de solidariteit en fijn samenwonen in het hart van de Helmetwijk stimuleren.

Info:

www.schaarbeeksehaard.be

lefoyerschaerbeekois@fsh.be

Metiss'âges: een aangename multiculturele ruimte met een mooie mix

Zin in een kop koffie of muntthee met senioren uit de buurt? De vzw Metiss'âges zorgt voor een aangename plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Metiss'âges biedt een hele reeks activiteiten aan, zowel buitenshuis (museumbezoeken, wandelingen in het park...) als binnenshuis (gezelschapsspelen, lichaamsbeweging, yoga ...) en wil de solidariteit tussen de buurtbewoners stimuleren met het oog op fijn samenleven. De vereniging zet daarnaast ook een ambitieus project op om mensen met een handicap en hun gezinnen te helpen.

Het team van de vzw Métiss'âges verwelkomt u op de benedenverdieping van het nr. 304 Helmetsesteenweg.

Info:

0486/81 84 46

info@metissages.be - www.metissages.be

Omwille van COVID is de ruimte tijdelijk gesloten, maar de activiteiten buitenshuis blijven doorgaan in groepjes van 4. Er gaan ook online animaties door. Wie geïnteresseerd is, kan zich daarvoor inschrijven.