Videoreeks voor meer comfort bij u thuis

RenovaS, de vereniging die de Schaarbeekse Wijkcontracten coördineert, heeft video's met woonadvies gemaakt. Het RenovaS-team heeft die video's zelf gemaakt in de eerste lockdown om met de burgers verbonden te blijven. Ontmoeting met Marion Kammler, huisvestingsadviseur bij RenovaS en initiatiefneemster van het project.

Voor de lockdown in 2020 organiseerde RenovaS activiteiten rond huisvesting voor Schaarbeekse verenigingen, waaronder de vzw FEZA

Schaarbeek: Hoe is het idee voor de videoreeks ontstaan?

Marion Kammler: RenovaS organiseert activiteiten rond huisvesting bij verenigingen uit onze Wijkcontracten. Het publiek van die verenigingen bestaat vaak uit mensen die Frans als vreemde taal leren. Tijdens de lockdown in 2020 wilden we verbonden blijven met de verenigingen en hun doelpubliek. We hebben dan beslist om zelf filmpjes te maken en hen zo verder advies te geven om hun levensomstandigheden te verbeteren.

S.: Wat doen jullie tijdens die activiteiten rond huisvesting?

M.K.: Het doel van die activiteiten is om beter te wonen. We hebben verschillende activiteiten uitgewerkt rond ecologische kwesties of geven tips voor een woningbezoek of energiebesparing.

S.: Kan je een aantal voorbeelden geven van thema's die jullie via de video's hebben toegelicht?

M.K.: In de eerste video legden we uit hoe je je woning goed verlucht. We hebben een andere video gemaakt over besparende gewoontes in de keuken of de badkamer. We delen simpele handelingen en gewoontes voor bij je thuis.

S.: Wie heeft de video's gemaakt?

M.K.: Het voltallige RenovaS-team heeft zijn schouders onder het project gezet, zelfs de directeur! Zo bleven we ook onder de collega's verbonden tijdens de lockdown.

Info:

Bekijk hier de video’s de videos van RenovaS >>>

Permanentie renovatie van RenovaS op afspraak - Colignonplein 41

Telefonische permanentie: 02/215 85 16

info@renovas.be