Week van de vrijwilliger: Abdufattah

Deze week is het week van de vrijwilliger. Daarom zetten we graag de vrijwilligers uit het Schaarbeekse jeugdwerk in de kijker. Vandaag spraken we Abdufattah, animator voor de kinderwerking van De Kriekelaar.

Abdufattah is 20 jaar, woont in Antwerpen, en studeert dit schooljaar af in de richting elektriciteit. Abdufattah pendelt regelmatig naar Brussel, omdat er hier veel jeugdinitiatieven zijn om je voor in te zetten. Naast GC De Kriekelaar is hij ook vrijwilliger bij vzw Tumult en werkt hij als student bij Aximax.

Abdufattah vindt het leuk om met kinderen te werken. Binnen de kinderwerking van GC De Kriekelaar zet hij zich in als animator. Hij bereidt de activiteiten voor, samen met de andere animatoren en zorgt dat kinderen een leuke dag beleven. ‘Het is leuk als je het gevoel hebt dat je kinderen iets kan bijleren, mij inzetten als animator voelt niet aan als werken, maar is gewoon leuk!’

Wil jij je graag inzetten als vrijwilliger voor kinderen en jongeren en lijkt De Kriekelaar iets voor jou? Neem contact op via dekriekelaar@vgc.be of 02/245 75 22.

Ben jij aan de slag als vrijwilligers in het belang van kinderen en jongeren, maar ben jij of je organisatie nog niet bekend bij de dienst Jonge Kind en Jeugd? Geef zeker je eigen gegevens of die van je organisatie door via jeugddienst@1030.be of 0490/14 18 28.