Week van de vrijwilliger: Hannah, leider

Deze week is het week van de vrijwilliger. Daarom zetten we graag de vrijwilligers uit het Schaarbeekse jeugdwerk in de kijker. Vandaag spraken we Hannah, leider bij Chiro Schaarbeek.

Hannah is 21 jaar, woont in Schaarbeek en is student orthopedagogie. Hannah is al 6 jaar leiding bij de Chiro, vanaf dit schooljaar is ze groepsleiding. Dat betekent dat ze, naast de gewone leiderstaken, het administratieve werk van de Chiro doet, de contactpersoon is en de vergaderingen organiseert.

Chiro is voor Hannah niet enkel vrijwilligerswerk, maar ook een hobby. Hannah zat als kind niet in de Chiro, maar zocht een leuke hobby in Schaarbeek. In het verleden deed ze vaak speelpleinwerking en daarom leek de Chiro wel leuk. Zo vond ze in de leidersploeg een grote vriendengroep. ‘Het is leuk dat je kinderen een leuke tijd kan geven en tegelijk nieuwe vrienden kan maken’, vertelt ze.

Volgens Hannah heeft de Chiro een grote impact op vele Schaarbeekse kinderen en jongeren. Vele leden hebben weinig plek om buiten te spelen. Door naar de Chiro te komen, zijn ze eens weg van huis. Daarnaast verbreedt het netwerk van vele gezinnen. Er zijn heel veel leden met verschillende achtergronden. Ouders praten veel met elkaar en zo wordt er mond-aan-mond veel info uitgewisseld. Er zijn ook veel kinderen die niet zo goed Nederlands kunnen. Door naar de Chiro te komen, is hun taal enorm vooruitgegaan.

Wil jij je graag inzetten als vrijwilliger voor kinderen en jongeren en lijkt de Chiro iets voor jou? Neem contact op via chiro.schaarbeek@gmail.com, 0499/15 82 75 of 0478/92 66 15.

Ben jij aan de slag als vrijwilligers in het belang van kinderen en jongeren, maar ben jij of je organisatie nog niet bekend bij de dienst Jonge Kind en Jeugd? Geef zeker je eigen gegevens of die van je organisatie door via jeugddienst@1030.be of 0490/14 18 28.