Wees inbrekers een stapje voor

Nu dat we ons volop in de herfst bevinden, worden de dagen alsmaar korter en de nachten alsmaar langer. Voor inbrekers dus het ultieme moment om woninginbraken te plegen. Wees dus alert en waakzaam en bescherm uw woonst tegen inbraken voor het te laat is.

Onze politiezone Brussel Noord heeft een technopreventie dienst die sensibiliseert in de wijken van de zone zodat de burgers hun huis zo goed mogelijk beveiligen tegen woninginbraken. Eén van de diensten die wij aanbieden is een bezoek van een diefstalpreventie adviseur die bij u thuis langskomt om advies en suggesties te geven over de maatregelen die u kan nemen om uw woonst het best te beveiligen. Het bezoek is volledig gratis en de aanbevelingen zijn geheel vrijblijvend.

Info:

02/249 21 69
ZPZ.BruNo.TechPrev@police.belgium.eu

Uw beveiliging begint bij het aannemen van goede gewoonten!

  • Sluit ramen en deuren en doe ze op slot. Ook al bent u maar even weg
  • Zorg voor een bewoonde indruk als u weg bent
  • Laat geen spullen rondslingeren die het voor inbrekers makkelijk maken
  • Ontkoppel stopcontacten aan de buitenkant van uw huis als u ze niet meer gebruikt
  • Onderhoud goede contacten met uw buren voor sociale controle

Indien u verdachte handelingen vaststelt in uw straat of buurt, neem dan onmiddellijk contact op met de politie op het nummer 101.

De gemeente adviseert u ook

De gemeente Schaarbeek helpt inwoners die hun woning of winkel tegen inbraak willen beveiligen. Zij stelt hun hiervoor een diefstalpreventieadviseur ter beschikking die hun gratis eenvoudige en professionele tips geeft!

Een premie van maximaal 500 euro

Eigenaars of huurders die mechanische beschermingsmaatregelen nemen (versterking van sloten, gepantserde deuren enz.) kunnen onder bepaalde voorwaarden een zogenaamde technopreventiepremie genieten. De toekenning van deze premie hangt af van het aantal ingediende aanvragen.  

Kortom, de premie bedraagt 50% van de kosten (max. € 500) en geldt alleen voor mechanische beschermingsmaatregelen.

Maak om de premie te ontvangen een afspraak met uw diefstalpreventieadviseur.

Info:

diefstalpreventie@schaarbeek.be