Zachte en vriendelijke mobiliteit voor senioren

Deze zomer hebben de vzw's Aksent en Maison Biloba Huis tuktukritten aangeboden aan de senioren van de Brabantwijk.  Het initiatief is ontstaan als reactie op de gezondheidscrisis die onze ouderen al wekenlang belet om hun woning te verlaten.  Een originele manier om door de straten van Brussel te trekken en zich terug comfortabel te voelen in de openbare ruimte.

Een zeventigtal senioren hebben veel plezier beleefd aan deze unieke ervaring. Het enthousiasme is op hun gezicht en dat van geamuseerde voorbijgangers af te lezen. Enkele senioren aan het woord:

"Voor ouderen is het geweldig. Het is een leuke manier om je te verplaatsen en je wordt er niet moe van." Marie Odile

"De bestuurder heeft me naar het park achter Thurn & Taxis gebracht.  Ik vond het bijzonder leuk om te zien hoe deze historische plek geëvolueerd is." Gaston

"Ik wou het kanaal zien. Het kanaal is voor mij bijna zoals de zee." Octave

"We zijn op plaatsen geweest waar ik heb gewoond. Het was fijn om even terug te zijn." Hanane

Deze unieke activiteit werd mogelijk gemaakt dankzij het 'solidair participatief budget', in het kader van het stadsvernieuwingscontract 'Brabant - Noord - Sint-Lazarus'.  De financiële middelen maakten het mogelijk om in de zomer activiteiten te organiseren, rekening houdend met de gezondheidsmaatregelen.

De vzw's Aksent en Maison Biloba Huis zijn twee plaatsen waar senioren elkaar kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan activiteiten. Aksent biedt ook warme maaltijden en thuiszorg aan.

Info:

www.aksentvzw.be

www.maisonbilobahuis.be