100% elektrische bussen in Schaarbeek

Eind april heeft de MIVB de twee eerste exemplaren van 100% elektrische gelede bussen ingezet op lijn 64 (Machelen – Naamse Poort). Deze bus komt ook langs het Josaphatpark en de Daillywijk .

Er reden sinds het begin van het jaar al eenvoudige elektrische bussen op het net van de MIVB Voortaan rijden er 100% elektrische gelede bussen in Brussel en in het bijzonder in Schaarbeek: de twee eerste exemplaren van dit type werden ingezet op lijn 64.

Deze nieuwe bussen laden hun batterijen overdag op aan de terminus en ‘s nachts in de stelplaats van Haren. Tussen deze twee eindhaltes komt bus 64 door Schaarbeek, met name langs het Daillyplein, het rondpunt Chazal en de Gilisquetlaan.

Wat zijn de voordelen voor de Schaarbekenaren?

Deze 100% elektrische bussen bieden verschillende voordelen, zowel voor de gebruikers als de omwonenden: ze stoten geen CO2 uit, wat goed is voor de luchtkwaliteit. Ze zijn bijna geruisloos, ze hebben een grotere capaciteit en bieden meer zitplaatsen voor de gebruikers.

De twee nieuwe bussen maken deel uit van een lot van 25 gelede elektrische bussen die zullen worden ingezet naarmate ze geleverd worden. U zult er dus meer en meer zien in de straten van Schaarbeek.

 

Info: