Trein, tram, bus

Het grondgebied van de Gemeente Schaarbeek is ruim voorzien van openbaar vervoer: tram, trein en bus. Dankzij een uitgebreid netwerk kunt u gemakkelijk van het ene naar het andere punt rijden, voor een lage prijs en zonder parkeerproblemen!

 

De stations van Noord- en Schaarbeek beschikt over de gemeente. Deze worden dagelijks gebruikt door duizenden pendelaars die zich per trein naar hun werk begeven.

Het beheer van het spoorwegnet gebeurt op federaal niveau. Dat van het bus-, metro- en tramnet gebeurt op het gewestelijk niveau.

Op lokaal niveau werkt Schaarbeek samen met de MIVB voor de aanleg van beddingen, … om het verkeer van het openbaar vervoer te vergemakkelijken.

tram

Tram, bus

Het openbaar vervoer (trams en bussen) wordt vooral beheerd door de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer in Brussel (MIVB). Buslijnen worden ook beheerd door De Lijn.

Trein

De NMBS (Infrabel) is bevoegd voor het beheer van het spoorwegennet van het hele land, inclusief Brussel dus.

Kent U de S-trein?

De S-trein is voorstedelijke treinaanbod van Brussel dat deel uitmaakt van het Brusselse Gewestelijk ExpresNet (GEN). Het omvat een zone van ongeveer 30 km rond de hoofdstad.

Het “S”-netwerk biedt een ernstig en betaalbaar alternatief voor de wagen, en soms zelfs voor het andere openbare vervoer. Te meer daar de NMBS vanaf eind-2017 het aantal beschikbare treinen op dit netwerk gaat verhogen, met name in de stations van Meiser, Evere en Schaarbeek.

Ontdek de kaart van de S-trein en plan uw reis >>>

 

gare Meiser